Over ons

Let us tell you a story

La Bottega zou nooit zo een succesverhaal geworden zijn zonder de zaakvoerders Karine Valy en Marc Jamar. 

Dit ondernemend duo heeft alles uit de kast gehaald om te bouwen aan een totaalconcept dat van naald tot draad klopt. 

Karine werkte aanvankelijk als verantwoordelijke in een schoenenwinkel. Ze kreeg de smaak van ondernemen te pakken en besloot haar passie te volgen: een eigen schoenenwinkel oprichten. In 1991 startte ze met de opbouw van haar eigen winkel waar beperkte collecties dames- en herenschoenen verkrijgbaar waren. 

Deze winkel bevond zich in het vandaag naburig pand. Na twee goed draaiende jaren, besloot Marc, de man van Karine, om mee te gaan in het verhaal. Op dat moment besloten ze om een tweede winkel te openen in Scherpenheuvel, waar op dat moment niet veel schoenenwinkels te vinden waren. Deze winkel bestond uiteindelijk 13 jaar.

Vervolgens vergrootten ze hun winkel in Hasselt en even later openden ze een nieuw filiaal in de Galerij De Ware Vrienden te Hasselt, met een jeugdsegment wat nu de Outlet winkel is met een aanbod van vorige seizoenen. 

Toen de vroegere Stokerij van Smeets, waar La Bottega momenteel gevestigd is, te huur kwam besloten ze om te verhuizen. Vanaf dat moment verlegden ze hun focus volledig op Hasselt en sloten ze de andere winkels. 

In 2006 verbouwden ze de winkel voor de eerste keer en werd ook kleding opgenomen in het aanbod. 

In 2009 kochten ze de volledige Stokerij van de familie Smeets. Door deze aanwinst besloten ze om hun assortiment uit te breiden. Er werden meer gadgets toegevoegd en de Bistro Bottega opende zijn deuren.

In de tussentijd werd er ook op digitaal vlak veel verwezenlijkt: een eigen website met webshop zag het licht en ook op vlak van sociale media bleef La Bottega niet achter. 

Na een rijke geschiedenis met veel evolutie kunnen we met trots zeggen dat La Bottega vandaag de dag meer is dan een gewone schoenenwinkel. Het is een totaalconcept waar jong en oud, man en vrouw terecht kan. Het is een heuse concept store om te genieten, beleven en ontdekken. 

De uitgebreide keuze aan kwalitatieve schoenen, modieuze kleding, trendy accessoires, lifestyle artikelen en good food maken deel uit van La Bottega’s verhaal. 

Onze grootste troef is het geven van personal stylings & make-up advies. Iedere vrouw doen stralen, vanbinnen én vanbuiten, dag in én dag uit.

"My drive is to follow my intuitive ‘coup de foudre’." - Karine Valy

Time flies when you're having fun!

La Bottega is door de jaren heen vaak in de bloemetjes gezet.

Karine Valy op bezoek bij koningin Mathilde - 2021


Koningin Mathilde heeft in februari bij handelsfederatie Comeos in Brussel deelgenomen aan een rondetafel met verantwoordelijken van bedrijven uit de mode- en kledingsector. Ook Karine Valy van La Bottega zat mee aan tafel. 


Tijdens het rondetafelgesprek over de modesector heeft Karine Valy anderhalf uur met koningin Mathilde gesproken. “De moeizame solden, de toenemende leegstand en online concurrentie kwamen aan bod. En ja, ik heb de koningin uitgenodigd voor een dagje Hasselt.” 


Karine heeft ook een greep van onze Belgische merken laten zien. Waar we zo fier op zijn en enorm achter staan.

La Bottega wint 2e prijs bij Sole Orto prijs - 2019


Tijdens de feestavond op 7 november werden er samen met 170 aanwezige ondernemers 3 Sole Orto prijzen uitgedeeld door UNIZO Hasselt. Deze award beloont een Hasseltse ondernemer voor zijn 'uithouding', waar Hasselt fier op mag zijn.


Patrick Mertens en Inge Lijnen van het Chocoladehuis BOON werden verkozen tot 'Hasseltse ondernemer van het jaar'. Geflankeerd door buur La Bottega en Gigaswing op een respectievelijk tweede en derde plaats. 

Karine Valy wint Livia Award - 2015


Karine Valy heeft de 11e UNIZO LIVIA-Award in 2015 gewonnen. Dat heeft ondernemersorganisatie Unizo-Limburg bekendgemaakt tijdens de awarduitreiking in La Butte aux Bois in Lanaken. Karine Valy volgt Els Rogiers van Dierenartsenpraktijk Hulsterheide uit Tessenderlo op en laat de 2 andere genomineerden, Katleen Bogaerts van expertisecentrum Tumi Therapeutics in Heusden-Zolder en Lisianne Monnissen van kledingwinkel TARATATA in Maasmechelen, achter zich. "De UNIZO LIVIA-Award is 11 jaar geleden in het leven geroepen als stimulans voor het vrouwelijk ondernemerschap in Limburg," zegt Bart Lodewyckx, directeur van Unizo-Limburg. "De award bekroont een vrouwelijke ondernemer die andere vrouwen kan inspireren en motiveren. En het gaat goed met het vrouwelijk ondernemerschap in onze provincie. Het aantal vrouwelijke ondernemers is op 10 jaar tijd met 20 procent gestegen. In totaal zijn vandaag meer dan 27.000 vrouwen actief als zelfstandig ondernemer in de provincie Limburg."

Karine Valy aan de haal met Womed Award - 2008


De Womed Award, die uitgereikt wordt aan de ‘Zelfstandige Ondernemende Vrouw van het Jaar’, is een organisatie van Markant, het netwerk van ondernemende vrouwen van Unizo. 

De award werd gisteren voor de negende keer uitgereikt. Karine Valy kreeg de prijs in Brussel overhandigd door Vlaams economieminister Patricia Ceysens. 

Karine Valy is een maatschappelijk assistente uit Lummen. Het was overigens vanuit de Lummense afdeling van Markant dat Karine werd voorgedragen voor de award. 

In 1991 begon zij met de 32ste schoenenzaak in Hasselt. Later stapte ook haar echtgenoot mee in de zaak. Ondertussen is La Bottega uitgebouwd tot een trendy modezaak van 1.000 m² in het hogere prijssegment, met twee filialen en in totaal 20 medewerkers. De oudere collecties worden aan lagere prijzen in een outletwinkel aan de man/vrouw gebracht. 

 “Ons motto is Groot zijn in de 3 K’s: kwaliteit, keuze en klantvriendelijkheid”, legt Karine het succes uit. Ieder jaar gaan er ongeveer 56.000 paar schoenen over de toonbank, goed voor een omzet van 4,7 miljoen euro vorig jaar.

Karine is tevens de vierde Limburgse die met de prijs aan de haal gaat.